null
Ενας λατρεμενος προορισμος και το βαλιτσακι της Περσας!

Ενας λατρεμενος προορισμος και το βαλιτσακι της Περσας!

Published by Y. on 6th Jun 2021

Ο τελευταίος προορισμός που επισκεφτήκαμε μαζί με την Περσούλα μας ήταν η Αλόννησος. Ένα νησί που αγαπούμε πολύ και έχουμε ήδη χαρεί δυο φορές. Νομίζω μάλλον θα έπρεπε να γράφεται Αλλόνησος...γιατί είναι ένα νησί αλλιώτικο, διαφορετικό. Είναι ήρεμο και οικείο ακόμη και για εκείνον που το επισκέπτεται πρώτη φορά. 

Στο νησί αυτό νιώθεις σαν το σπίτι σου ακόμη και αν δεν γνωρίζεις κανένα ντόπιο. Είναι το μέρος εκείνο που θα πιεις ποτάκι χωρίς να το χρυσοπληρώσεις, ακούγοντας μουσικάρες. Είναι το νησί εκείνο που στο διπλανό τραπέζι στην ταβέρνα θα κάθεται γνωστός celebrity που αφού σε σκανάρει λίγο, μετά θα πιάσετε κουβέντα σαν φίλοι - μάντεψε την θεματολογία - τα σκυλιά σας φυσικά!

Η Αλόννησος είναι ένα νησί που σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Και αυτό για την δική μας οικογένεια, είναι το πρώτο ζητούμενο για την επιλογή των διακοπών μας. 

Το δεύτερο ζητούμενο φυσικά, είναι να μπορεί να ακολουθήσει η Πέρσα μαζί μας. Αν και μακρυά, μια διανυκτέρευση στον Βόλο λύνει το πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο (τσίπουρα φορ έβερ!). Και όταν φτάσεις στο νησί, ξέρεις πως ο αδέσποτος σκύλος της πλατείας θα καλωσορίσει την μουσούδα της Πέρσας. Ναι, το νησί χρειάζεται σίγουρα αυτοκίνητο για να επισκεφτείς όλες τις παραλίες, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν φυσικά διαθέτεις ή μπορείς να νοικιάσεις ιστιοπλοϊκό, τότε είσαι έτοιμος για μια μαγική εμπειρία!

Η Αλόννησος λόγω του θαλάσσιου πάρκου είχε κατ'επέκταση καλή διαχείριση των αδέσποτων ζώων τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς στην τελευταία μας επίσκεψη συναντήσαμε περισσότερες αστείρωτες αδέσποτες γατούλες που έχρηζαν περίθαλψης. Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα ξαναπάμε στο νησί να αντικρύσουμε καλύτερη εικόνα. 

Εννοείται πως η Πέρσα διαθέτει το δικό της baggage το οποίο κάθε φορά, πέρα από την εκάστοτε καλοκαιρινή σειρά Woof Woof, διαθέτει και κάποια στάνταρ πραγματάκια που κάνουν εύκολη την καθημερινότητα αλλά και προλαμβάνουν τυχόν αναποδιές:

1. Γαντάκια καθαρισμού με αλόη απίστευτα πρακτικά για εύκολο καθαρισμό επί τόπου και ενυδάτωση. 

2. Λιχουδιές με 100% αποξηραμένο κρέας σε πρακτική συσκευασία. Ο,τι πρέπει για ένα σνακ στην παραλία ή στις όμορφες διαδρομές στα μονοπάτια της Αλοννήσου (να τα εξερευνήσεις οπωσδήποτε!)

3. Το first-aid box της LILA LOVES IT. Δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτό το πανέξυπνο kit. Σε προορισμούς που δεν φημίζονται για την αγάπη τους προς τα ζώα, δεν την αφήνουμε στιγμή χωρίς λουρί. Ελέγχουμε πάντα αν υπάρχει κτηνίατρος στο νησί που θα πάμε (η Αλόννησος διαθέτει) και αν όχι, εντοπίζουμε τον κοντινότερο σε περίπτωση ανάγκης. 

4. Θεϊκό σπρέι σιτρονέλας που το χρησιμοποιούμε έτσι κι αλλιώς καθημερινά με το που μπαίνει η άνοιξη. Όχι μόνο διώχνει τα παράσιτα αλλά βελτιώνει και το τρίχωμα της Πέρσας. Άσε που μυρίζει πολύ ευχάριστα! Φροντίζουμε εννοείται να έχουμε κάνει και πλήρη αποπαρασίτωση (ενδο-έξω) πριν εξορμήσουμε.

5. Σαμπουάν με τέλειο άρωμα τσιχλόφουσκας ή πούδρας σε μέγεθος ταξιδίου. Είναι ό,τι πρέπει για συντήρηση κατά τη διάρκεια των διακοπών ενώ όταν γυρίσουμε κάνουμε ένα περιποιημένο μπανάκι για έξτρα ενυδάτωση και θρέψη.

6. Αλοιφή για μυτούλα και πατουσάκια. Ιδανική για τα σκασίματα από τη ζέστη και το αλάτι. Αφήνει και υπεραπαλά τα δικά μας χέρια...

Προτείνουμε τέλος, αν τυχόν το σκυλάκι σας αγχώνεται με τις μετακινήσεις, να έχετε στην βαλιτσούλα του και αυτή τη λοσιόν. Περιέχει λεβάντα και ylang-ylang που βοηθούν πολύ στην χαλάρωση.

Καλές διακοπές!!

Subscribe to our newsletter

Get the latest updates on new products and upcoming sales

No thanks